Bezár
Bezárás
PONTI csempe · mozaik

Telefon: 06 30 9348 598
E-mail: fazekas.marton@ponticsempe.hu

Fürdőszoba - Csempe - Burkolólap - Üvegmozaik - Greslap
vonal

Mi kell a nőnek?

hg.hu - 2009.03.11.

Már a szocializáció kezdetén igyekeznek a szülők hatást gyakorolni a kislányok szépérzékére, lelkük finomhangolására a társadalmilag bevált eszközökkel, vagyis a rózsaszín játékokkal és ruhákkal, illetve a csillogó szépészeti kiegészítőkkel. Már itt eldől, hogy később szintén társadalmilag jól működő módon ő lesz az, aki a lakáskiegészítőket, a függönyöket és a burkolatot kiválasztja, míg férje ott jeleskedik inkább, ahol a fizikai erejére van szükség.

Napjainkban a nők önálló piacot jelentenek, gondoljunk csak a kifejezetten nők számára tervezett autókra, telefonokra, számítógépekre, nem csoda hát, ha a lakberendezés területén is igyekeznek kiszolgálni kényes igényeiket. Egy-egy gyár legújabb kollekciójának debütálásával piacra dobja a burkolat nőknek és férfiaknak szánt változatát is, a különbségek pedig jól láthatók.

A nők által kedvelt darabok általában pasztell vagy cukorka színűek, esetleg élénk, életteli árnyalatúak. Gyakran jelennek meg virágmotívumok, kecses, apró grafikák a burkolatok felületén, de igazán kedveltek a textil- vagy állatbőrhatású termékek is. A magas fényű mázas kerámiák biztos befutók a hölgyek körében, de ugyanez elmondható a gyöngyházfényűekről is, az ezerszínű üvegmozaikokat pedig mintha egyenesen nekik találták volna ki.

Minden olyan kollekció, ami a nőket célozza meg, ösztönösen hat a lélekre. Finomságot és harmóniát sugároz, valamint lehetőséget a kreativitás kiélésére. A burkolatgyártók kínálatában rendszerint jól párosítható darabok szerepelnek, ráadásul az egyes kollekciókban hozzájuk illő kiegészítőket, dekorelemeket is árulnak.

Igazán szerencsés helyzet az, amikor külön fürdőszoba jut a család nőtagjainak, ekkor aligha gátolhatja meg bármi is az ízig-vérig női enteriőr megvalósulását. A gyártók már egészen fiatal korúak ízlésének megfelelő burkolatokat is kínálnak, és a választék végigkíséri a lányok fejlődési szakaszait a babarózsaszín, mesefigurás burkolatoktól a tinédzsereknek való, bohókás, élénk színű csempéken át egészen az érett nőknek szánt kifinomult, letisztult világig.

Atlas Concorde / Adore
Bisazza / Bouquett
Dune / Diabolo
Atlas Concorde / Flair
Bisazza / Fleurs Rosa
Viva Ceramica / Flowerpower
Grespania / Fresh
Atlas Concorde / Glamour
Grespania / Gold
Bisazza / Green
Lea Ceramiche / Grigio
Viva Ceramica / Last Dance
Lea Ceramiche / Lilla Chiaro
Viva Ceramica / Mayfair
Viva Ceramica / Softline
Viva Ceramica / Starsstipes
Grespania / White
Bisazza / Wild
dekorációp
dekoráció
dekoráció