Bezár
Bezárás
PONTI csempe · mozaik

Telefon: 06 30 9348 598
E-mail: fazekas.marton@ponticsempe.hu

Fürdőszoba - Csempe - Burkolólap - Üvegmozaik - Greslap
vonal

Vadállatok között

hg.hu - 2007.12.20.

Világszerte hódít a néhány éve kirobbanó népszerűségnek örvendő állatmintás otthoni kiegészítő. A már jól ismert ruhadarabok mellett megjelentek a lakásban a párduc- vagy leopárdmintás, tigris- vagy zebracsíkos bútorhuzatok, ágyneműk, képkeretek és lámpaburák. Sőt, a jövő évi burkolattrend egyik fő irányvonala is az állatmintás mozaik lesz.

De vajon minek köszönhető a szafari-stílus töretlen nagy sikere? A tervezők szerint az állatminták életszerűek, izgalmasak, vadságot és melegséget sugároznak, ráadásul a legkülönbözőbb lakásbelsőkkel össze lehet őket egyeztetni. Egy finom tónusú, gazdagon árnyalt leopárdmintás fal bármilyen teret feldob, és ingergazdag környezetet teremt, míg egy fekete-fehér zebracsíkos padló hűvös eleganciát áraszt, s egyaránt kombinálható minimalista és klasszikus berendezéssel. A zebracsíkos mozaikhoz remekül illik a fekete bőr, a fém és az üveg, de a sötét pácolású tömörfa bútorokkal is izgalmas látványt nyújt.

Az egzotikus hatást már egyetlen fal vadállatbőrbe bújtatásával is el lehet érni, sőt, a sűrű mintázatok terén kifejezetten tanácsos a „kevesebb több” elvét alkalmazni, máskülönben könnyen jelentkezik a Győzike-effektus. Főleg egy pompás és erőteljes, rozsdavörös, bronz és aranyszínű párduc-, tigris- vagy leopárdmintás fal esetében, hiszen ezek egy bizonyos mértéken túl könnyen átveszik az uralmat a tér fölött, míg a megfelelő arányokkal ragyogó, izgalmas, ám mégis otthonos légkört teremthetünk. Ezekhez a fényűző burkolatokhoz hasonlóan buja berendezés illik, például egy hatalmas aranykeretes tükör vagy egy barokkos rekamié bronz bársonyhuzattal.

Kevésbé pazar, inkább nyersen vadonbéli látványt nyújt a kígyóbőr mintázatú kerámiaburkolat, amely natúr, bézses-barnás árnyalataival leginkább természetes anyagokból készült bútorokhoz illik, de ugyancsak jól párosítható a modern, a klasszikus, és a rusztikus stílussal egyaránt. Hasonlóan visszafogott, ám sokkal barátságosabb és játékosabb a zsiráfmintás burkolat, amely szintén természetes légkört teremt, ezért főleg fa bútorok és sok cserepes növény közt érvényesül.

Kitűnő példa a szafari-stílus határtalan lehetőségeire és egyre növekvő népszerűségére, hogy az egyik legnevesebb olasz luxusmozaik gyártó, a Bisazza 2007-es kollekciójában – az elsők között – kiemelt helyet szánt az állatmintás nyomatoknak, amelyek között találni zebra-, leopárd-, zsiráf- és kígyómintás mozaikot egyaránt. A Bisazza termékek egyik jellegzetessége az árnyalatok keverése oly módon, hogy az alapszíneket arany-cirmos, gyöngyház- vagy fémes fényű, illetve átlátszó mozaikokkal vegyítik. Ez a módszer az állatmintás mozaikok kialakítását is meghatározza, így a segítségükkel igazi luxusenteriőrt teremthetünk.

Vadállatok között
Vadállatok között
Vadállatok között
Vadállatok között
dekorációp
dekoráció
dekoráció